"EU Ecolabel Communication Award" su dobili.... stanovi za odmor UTJEHA iz Crne Gore!

26.02.2013god.

Bar / Utjeha, Beč / Austrija

Tačno godinu dana nakon primanja evropske ekološke oznake (EU Ecolabel) Crna Gora ponovo dobija visoko evropsko priznanje.

"EU Ecolabel Communication Award" svake godine za izuzetne učinke nagradjuje sertifikovana preduzeća, koja su naročito zaslužna za javnu zaštitu životne sredine i imaju veliko znanje, vezano za evropsku ekološku oznaku.

Stručni žiri Evropske Komisije, pored kvaliteta i kreativnosti ocjenjuje i postignute rezultate.

Potpuna integracija evropske ekološke oznake u svim kampanjama marketinga i promocija, kao i primjerna aktivnost u etabliranju EU Ecolabel u Crnoj Gori su bili mjerodavni za dobijanje ovog prestižnog trofeja.


Wild Beauty Award za EU Ecolabel u Crnoj Gori

27.12.2012god.

Petrovac

U svečanom okruženju hotela Palas (Petrovac) održala se dodjela "Wild Beauty Award 2012". Prestižna nacionalna nagrada pod okriljem predsjednika Crne Gore dodjeljuje se se svake godine projektima, organizacijama i osobama koji su se posebno zalagali za unapređenjenje turističke ponude u Crnoj Gori.

Nagrada u kategoriji "Posebna nagrada za poboljšanje kvaliteta smještaja" dodjeljena je ove godine TO Bar za uspješnu implementaciju standarda "EU Ecolabel" u Crnoj Gori.

Kao što je g-đa Ivanović, direktorka TO Bar prigodno rekla u intervjuu za RTCG1 nakon uručenja nagrade, ekološka oznaka EU je važna evropska oznaka za turistička preduzeća. Kao pečat kvaliteta i životne sredine ona uživa veliki ugled kod turista Zapadne Evrope i sve vise se uzima u obzir kod planiranja odmora. Preduzeća koja nose ovu oznaku ne profitiraju ovime samo u smislu poboljašanja imidža, već i kroz mnogobrojne potencijale štednje, npr. u oblasti potrošnje vode i struje.

G-đa Ivanović je takođe objasnila da već sada postoji mogućnost za sva preduzeća u Crnoj Gori da dobiju "EU Ecolabel" i da za to neophodni stručnjaci postoje u Crnoj Gori.

Tim "Ecolabel Crna Gora d.o.o." čestita TO Bar i direktorici g-đi Nedi Ivanović na osvajanju nagrade "Wild Beauty Award".


Održana prezentacija EU Ecolabel standarda i uručeni sertifikati

18.12.2012god.

Podgorica

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Turistička organizacija Bara su danas u hotelu "Ramada" održali prezentaciju eko standarda namjenjenih smještajnim kapacitetima - EU Ecolabel, kojom prilikom je ovaj sertifikat uručen turističkom naselju "Slovenska plaža"-Budva i privatnom smještajnom objektu "Kod Slavka"-Utjeha, Bar.

Dobijanje ovoga sertifikata za pilot-smještajne objekte u Crnoj Gori je dio Jadranskog IPA projekta "Zajednička promocija održivog razvoja turizma - TURGRATE 2" koji NTO CG i TO Bar sprovode od 2011. godine.

Ekolabel je prepoznatljiv standard kvaliteta i brige o životnom okruženju unutar Evropske unije i za Crnu Goru predstavlja kvalitet više u ukupnoj turističkoj ponudi. To je brend koji se vodi parolom: "Mi brinemo o zdravlju i životnoj sredini".


Hotel SLOVENSKA PLAŽA: Treći turistički objekat sa EU Ecolabel u Crnoj Gori

12.12.2012god.

Bar / Budva

Raduje nas dodjela pozitivne saglasnosti za zahtjev turističkog preduzeća - "TN Slovenska Plaža" za Evropsku ekološku oznaku "EU Ecolabel" i želimo čestitati svima, koji su učestvovali u uspješnom procesu implementacije "EU-cvijeta"!.

Turističko preduzeće "Slovenska Plaža" je od sada zvanično ovlašteno da koristi EU-ekološku oznaku.

Jako nas raduje da je preduzeće sa smještajnim kapacitetima odlikovano EU-ekološkom oznakom i radujemo se uspješnoj saradnji u narednim godinama.


Drugi turistički objekat sa EU Ecolabel u Crnoj Gori

26.10.2012god.

Bar / Utjeha

Raduje nas dodjela pozitivne saglasnosti za zahtjev turističkog preduzeća - "Kod Slavka - stanovi za odmor / apartmani" za Evropsku ekološku oznaku "EU Ecolabel" i želimo čestitati svima, koji su učestvovali u uspješnom procesu implementacije "EU-cvijeta"!.

Turističko preduzeće "Kod Slavka" je od sada zvanično ovlašteno da koristi EU-ekološku oznaku.

Jako nas raduje da je preduzeće sa smještajnim kapacitetima odlikovano EU-ekološkom oznakom i radujemo se uspješnoj saradnji u narednim godinama.

 


www.eu-ecolabel.me je online!

11.04.2012god.

Bar / Utjeha

Imamo veliku čast da Vam prezentiramo naš novi website www.eu-ecolabel.me.

Ovo je prvi sajt u Crnoj Gori na kojem svi zainteresovani vlasnici preuzeća mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za EU Ecolabel. Nadamo se da ćete na našem sajtu shvatiti vrijednost i suštinu ove evropske ekološke oznake. Takođe putem našeg sajta se možete informisati kako da i Vi dobijete licencu za vaše preduzeće.

Ovaj sajt je takođe katalog za turiste koji žele turistički smještaj u Crnoj Gori koji ima ekološku oznaku.

Svi licencirani objekti će biti prezentirani na našem sajtu jer sve više turista biraju mjesto za odmor pod ekološkim aspektom.


Dodijela licence iz Evropske Unije

23.03.2012god.

Bar / Utjeha, Beč / Austrija

Savezno Ministarstvo za poljoprivredu i šumarstvo, ekologiju i vodoprivredu republike Austrije je uručilo diplomu gospodinu Mišaelu Baderu koja potvrđuje uspješno ispunjavanje svih uslova za imenovanje savjetnika i ispitivača za dodijeljivanje ekološke oznake evropske unije za hotelijerska preduzeća i kamping sevise.

Ovim se takođe potvrđuje da je gospodin Bader (Direktor ECOLABEL CRNA GORA D.O.O.) uspješno završio stručnu i opštu obuku za dodjeljivanje ekološke oznake Evropske Unije za hotelijerska preduzeća i kamping servise.

Takođe želimo da vam kažemo da je gospodin Bader u Crnoj Gori jedina osoba koja posjeduje ovu licencu i ovom prilikom želimo da mu čestitamo.


Prvi turistički objekat sa EU Ecolabel u Crnoj Gori

22.02.2012god.

Bar / Utjeha, Beč / Austrija

Savezno Ministarstvo za poljoprivredu i šumarstvo, ekologiju i vodoprivredu je čestitalo UTJEHI – (stanovi za odmor iz Pečurica) – Bar, koji su pod rukovodstvom gospodina Michael R. Bader-a za uspješno dobijanje EU ekološke oznake za preduzeća za pružanje smještaja.

Savezni Ministar Berlaković je prilikom dodjele EU ekološke oznake 22.februara 2012. u Beču naglasio da je održivost jedan od bitnih kriterijuma kvaliteta u svim privrednim oblastima i može donijeti odlučujuću kompetetivnu prednost.

Kao prvo preduzeće sa ekološkom oznakom u Crnoj Gori imate pionirsku ulogu i funkciju predstavljanja za turizam u Crnoj Gori. Radujemo se da Crna Gora, koja sebe označava "ekološkom državom", podržava održivi turizam i novom preduzeću sa EU ekološkom oznakom želimo puno uspjeha,kazao je Berlaković.